Donaţii

Cum puteti ajuta Asociatia Responsabilitate pentru Sanatate si cum puteti  contribui si d-voastra prin directionarea a 2% din impozitul pe venit?

Cei 2 % directionati de dumneavoastra catre Asociatia Responsabilitate pentru Sanatate. pot ajuta la:

- furnizare de materiale informative privind insusirea cunostintelor de baza despre sanatate;
- organizarea de tematici privind masurile de preventie;
- organizarea de activitati caritabile pentru categoriile sociale defavorizate,etc.

Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) ai optiunea de a decide cum sã fie cheltuiti 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã suma nu e o donatie, nici o sponsorizare. De fapt, doar ‘bagati mana in buzunarul statului’ si directionati procentul de 2% pentru a ajuta. Pot parea sume mici, dar, potentialul lor poate fi semnificativ.

Trebuie sã se aleaga o singurã organizatie neguvernamentalã!!  Alocarea a 2% nu este o obligatie! Este un drept si o optiune care aratã dorinta de a-i ajuta pe altii, de a decide ce se intampla cu impozitele noastre!
Aceasta suma va invitam s-o directionati pentru sponsorizarea Asociatiei Responsabilitate pentru Sanatate., ale carei activitati aveti ocazia sa le aflati din site-ul:  www.responsabilitatepentrusanatate.ro  sau vizitandu-ne la sediul asociatiei.

 In marinimia dumneavoastra aveti acum ocazia sa va alaturati noua si va asiguram ca banii dumneavoastra vor fi utilizati in conformitate cu obiectivele propuse si intr-un mod cat mai transparent posibil.

Astfel:
- va implicati in viata comunitatii;
- va exprimati un drept democratic;
- luati decizii privind fondurile din bugetul statului;
- va simtiti util si implicat într-o cauza care merita;  

Ce trebuie sa faceti ?
Daca sunteti salariat
-    Completati  Formularul 230 (Declaratia de venit global: « Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2 % din impozitul anual »), in 2 exemplare,  cu datele d-voastra de identificare si cu datele noastre. Cititi si Instructiunile de utilizare ale acestor formulare.
Daca sunteti persoana fizica autorizata sau ati avut in 2010 venituri din alte surse decat cele salariala (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc),
-    Completati datele Asociatiei Responsabilitate pentru Sanatate,la  rubrica 2% in Formularul 200 ( Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2011), in 2 exemplare,  la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III,  formular pe care oricum aveti obligatia sa-l depuneti la Administratia Financiara.

Aceste formulare puteti sa le obtineti de la:
- Administratia Financiara a judetului/ sectorului  de care apartineti
sau
- de la sediul nostru sau de pe site-ul nostru.
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale.

Cu respect,
Comitetul Director ARPS,Iasi-Romania
Presedinte,                                                    Vicepresedinte, Coordonator
Consatntin Budeanu                                      Gabriel Ilasoaia